Programmerare se hit!

Ibland kommer jag på idéer till program, och undrar varför ingen har tänkt på det förut. Jag kan inte programmera själv, så om någon som kan programmera letar efter projekt som hjälper yttrandefriheten och den personliga integriteten, så finns de här.

 

Decentraliserat, censurfritt kommentarssystem för alla sidor: Nästan alla tidningar har antingen tagit bort sina kommentarsfält, eller kopplat dem till Facebook, så att man måste logga in med Facebook för att få kommentera. Många andra sidor följer efter, hos Sveriges Radio verkar antalet kommentarsfält minska hela tiden, och de gör i stället gratis reklam för Facebook genom att ha sidor där, som de hela tiden nämner i sändning. De borttagna kommentarsfälten hos massmedia uppmärksammades av den invandringskritiska, inte sällan rent främlingsfientliga, sajten Avpixlat, som gjorde ett system, ”Avpixlade kommentarer”, för att kunna använda Disqus på alla sidor. Men det är gjort så att man ändå måste ha ett konto hos Disqus, där man visserligen inte måste uppge någon identitet, men det är ändå ett konto som knyter samman kommentarer, och det är ett extra steg att skapa det.En sökning gav LightRaft, men de har dels funktionen att om tillräckligt många röstar ner en kommentar, döljs den. Den går att stänga av, men default verkar vara på, och ett sådant system förstärker polariseringen som redan är alldeles för stark. Dels är deras integritetspolicy något oroande, de använder bland annat Google Analytics och Google AdSense. Analytics bara på deras sida, men om AdSense står bara följande:

Advertisements:
LightRaft uses Google Adsense to deliver advertisements. Information regarding your privacy can be found at Google’s Privacy Policy.

Det framgår inte om det bara gäller för sidan eller för själva tillägget också. Dessutom står:

Changes:
Over time, LightRaft will enhance its privacy policy to adjust to business needs.

Det tycker jag verkar som om de vill säga ”vi kommer att gradvis öka övervakningen för att tjäna mer pengar”, precis som Facebook gjort.

Ett kommentarssystem som är decentraliserat, som Torrent, fritt från censur förutom att man själv kan konfigurera ett spamfilter för den egna läsaren – helst utan ”fabriksinställningar” -, det ska finnas möjlighet att kommentera anonymt, och fungera på alla sidor. Ett slut på massmedias borttagande av den obekväma sidan av sanningen i anslutning till deras sida av den. Helst i formen av ett Firefoxtillägg (och motsvarande för IE och Chrome).

 

Annonser

5 responses to “Programmerare se hit!”

 1. anders says :

  Kan ingen som vet hur man gör skapa en alternativ FASS, med erfarenheter från patienter som matas in kontinuerligt, mediciner som listas som farliga utomlands redovisas (det finns många exempel på när det inte sker), alternativa behandlingsmetoder läggs in under varje åkomma och den intresserade kan själv bilda sig en uppfattning om vad som är lämpligast för dem.

  • antimon555 says :

   Det låter som att det du söker är en wiki. Har du kollat att det inte redan finns? Det verkar som en idé som någon redan borde ha förverkligat.

 2. anders says :

  De som är bra på CAD kanske skulle kunna rita en modulbaserad bil som kan byggas om efter ändrade behov.
  Kanske en modern och bättre variant av duetten.
  Kanske en ram som stomme och sedan väljer man Hjulstorlek och fjädring, sedan motor, sedan kupe. En hyfsat bra A-traktor när man är mogen för detta, bygga om den till bil när man är mogen för detta, öka kupeutrymmet när det behövs. ACC, servo, elhissar, speglar, torkare, spolare etc väljs efter önskemål.
  Kanske bygga om till varubil eller pickup, jaktbil eller van, cab eller campingbil.

  Man kan förbättra bilen när man får råd.

  Att satsa på A-traktor vore i så fall inte bortkastade pengar om delarna kan användas som bil senare.

  • antimon555 says :

   Jag tror att dagens förväntningar på en bil, framförallt bränsleekonomi tack vare strömlinjeform och krocksäkerhet tack vare deformationszoner, skulle vara svåra att uppfylla, men idén är bra både för individ och miljö om det kan lösas.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Programmera för yttrandefriheten | Integritetsnytt - 24 mars, 2015

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: