Indicier för auto-hellbanning

Som jag skrivit om förut, verkar det som om algoritmer kontrollerar och stoppar försök till kommunikation på olika sätt på internet.

För att ge några konkreta exempel, här är några saker jag gjort de senaste veckorna:

11 okt. Mejlat till podcasten ”A Wanderers Think Tank”. Fick svar att mejlet inte kunde levereras.

Inte extremt konstigt – troligen får de väldigt lite mejl, (folk kontaktar dem via sociala medier istället), så de har glömt att betala/underhålla/whatever någonting så att deras mejladress försvunnit, och så har de glömt att ändra eller ta bort sin mejladress.

11 okt. Mejlat till ”En Svensk Prepper”. Skrivit fel adress.

17 okt. Mejlat till Bubbla. Får svar som hamnar i spamkorgen.

19 okt. Då jag inte sett svaret i spamkorgen ännu, testar jag mejlen med ”skicka anonym epost”- och ”tiominuters inkorg”-tjänster. Blandade resultat från olika tjänster.

14 nov. Upptäcker adressfelet till En Svensk Prepper, skickar till rätt adress. Mejlet innehåller en förfrågan om att kontakta A Wanderers Think Tank och meddela att jag vill ha kontakt med dem via mejl, samt ett erbjudande om penningdonation till Prepperpodden. Inget svar.

ca 18 nov. (kommer ej ihåg exakt) Kommenterar denna artikel. Kommentaren kommer inte in nu.

19 nov. Skriver detta. Samma dag eller dagen efter kommenterar jag på ovanstående sida om inlägget. Kommentaren kommer in.

Några dagar senare: Även den förra kommentaren kommer in.

25 nov. Skickar samma mejl till En Svensk Prepper igen, nu med rubrik som indikerar att det finns pengar att få. Inget svar.

28 nov. Mejlar till Rick Falkvinge. Inget svar. Kan bero på att hans adress kanske ska innehålla mellanslag, det är lite kryptiskt på hans sida, men det går inte att få med dessa i Tutanota. Jag tvivlar dock på att dessa faktiskt ska vara med.

Idag, 6 dec. Tittar in på artikeln jag kommenterade förut. Kommentarerna är borta. Även minst en annan kommentar som jag skrivit på artiklar på samma sida. Då jag använder VPN-tjänst och insticksprogram som modifierar användaragentsträngen, ändras min webbläsares ”utseende” regelbundet för de sidor jag besöker. Ibland blir det dock samma eller liknande. Du kan säkert räkna ut mina misstankar här. Det vore märkligt om detta var ett aktivt beteende från personerna bakom den sidan, som ju är för yttrandefrihet och personlig integritet, men även de använder ju säkert något slags färdig lösning för kommentarshantering.

 

Om du har kontakt med En Svensk Prepper, A Wanderers Think Tank eller Rick Falkvinge – visa dem gärna detta blogginlägg.

Annonser

Taggar:, , ,

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: