Hur kan en våg få mer uppmärksamhet än vår frihet?

I P4 Extra idag (Här, strax efter sju minuter in i versionen utan musik), talades det om en våg i ett badhus. Inte en sådan i vattnet, utan en sådan man ställer sig på för att se hur mycket man väger.

Badhuset hade en våg, som man helt frivilligt fick använda för att ta reda på hur mycket man väger. Det gillade inte en Facebookanvändare, eftersom hon tyckte att det gör barn för ”viktcentrerade”. Hon fick medhåll av över 20 000 andra, och det gjorde i sin tur att vågen togs bort, och att frågan togs upp av P4 Extra.

När någon klagar på att företag övervakar oss mot vår vilja, säger ett fåtal ”låt bli att använda företagets tjänster”, någon enstaka håller med. När myndigheter övervakar oss, censurerar oss, och på andra sätt förstör våra friheter, säger ett fåtal ”men tänk på terroristerna och pedofilerna som de måste stoppa”, och någon enstaka håller med.

När ett badhus erbjuder en tjänst på köpet av inträde, en tjänst som är 100 % opt-in, då säger över tjugo tusen människor ”TILL ATTACK! BORT MED TJÄNSTEN HELT OCH HÅLLET!”

Är det bara jag, eller verkar inte detta lite bakvänt?

 

Och du som tänker säga något om grupptryck – jaha. Facebook då?

Annonser

Taggar:, , , , , , ,

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: