Övervakningspropagandan på Sveriges Radio nu tydlig

SR2

Nu tycker visst Sveriges Radio att det inte längre räcker med den subtila propagandan för övervakning, som de har fört i flera år. Den som består i att beräkna antal lyssnare olika tider och därefter bestämma när och hur ofta nyheter i detta ämne (och förstås många andra) ska sändas, små ordval, att göra eller inte göra fördjupande program och välja hur mycket annonseringar om dem som ska sändas, och mycket mer.

Nu tar de i med handskar som är ett steg hårdare. I morse kunde man höra på nyheterna att ”Sverige sämst i klassen på övervakning av flygpassagerare.”

Genom att använda den formuleringen säger man klart och tydligt att man helt är för övervakning av flygpassagerare, och har slängt ut all opartiskhet i frågan, och det följande inslaget bekräftar det.

Man kan hoppas att detta också är ett steg framåt för att allmänheten ska få upp ögonen för att SR faktiskt inte alls är så opartiska, men tyvärr tror jag att användandet av detta nästa steg i propagandan har föregåtts av undersökningar om just detta, och dessa har kommit fram till att den ”risken” är liten.

Annonser

Taggar:, ,

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: