Piratpartiet går emot sina egna ideal för att vara HBTQ-konforma

Borde inte Piratpartiet byta namn? Den frågan har ställts många gånger, och syftat på att namnet Piratpartiet inte skulle förmedla tydligt att partiet inte bara handlar om fildelning, utan även om yttrandefrihet, privatliv och sedan breddningen många fler frågor.

Idag ställer jag den, av anledningen att Piratpartiet, framförallt genom sin ledare Anna Troberg, verkar gå ifrån frågorna om fildelning, yttrandefrihet och privatliv/personlig integritet. Fläckvis går de rakt emot en av sagda frågor, och det kommer jag snart till.

 

På bara några månader har Piratpartiets gjort en tvärvändning från att framförallt driva de frågorna, till att nästan uteslutande driva HBTQ-frågor. Alltifrån den obefogat överdrivna användningen av hittepåordet ”hen”, till exempel hos Christian Engström, som annars verkar vara en av de pirater som fortfarande är vettiga, till Anna Trobergs (och enligt henne själv många andra piraters) önskan om en utökning i stället för en förmildring eller borttagning av lagen om hets mot folkgrupp, som ju inskränker yttrandefriheten. Cred till signaturen ”Ano Nym”, som uppmärksammade det. Jag undrar varför Troberg, med de åsikterna, i nästa blogginlägg valde att besvara en homofob, rasistisk och förtalande text, istället för att polisanmäla den… Notera även att Troberg konsekvent omnämner författaren till texten som ”hen”, fast det framgår tydligt att det är en man.

Alltsammans får mig att undra om det inte är dags att Piratpartiet byter namn till HBTQ-partiet, och ställer ”Piratpartiet” till förfogande för nya (och gamla) pirater som fortfarande brinner för fildelning, och framförallt för yttrandefrihet och privatliv!

Om denna bloggpost är tillräcklig för att även jag ska belönas med Trobergs ”homofob”-gummistämpel återstår att se, men om det blir så, hoppas jag att hon är tillräckligt ärlig för att länka till min bloggpost tidigt i texten, så att läsarna själva kan bedöma.

Annonser

Taggar:, ,

2 responses to “Piratpartiet går emot sina egna ideal för att vara HBTQ-konforma”

 1. FrihetligTeknikMupp says :

  Håller med om att PP dragits bort från sina hjärtefrågor lite för mycket och hakat på PK-ismen lite väl mycket åt ”vänsterhållet” sista året eller två. Dock är de fortfarande det klart bästa partiet för personlig frihet både på internet och i övriga samhället. De enda partier i riksdagen som ens är lite åt det frihetliga hållet är väl C och MP, men de är inte i närheten av så frihetsförespråkande att jag skulle kunna rösta på dem. Sverige är globalt sett väldigt extremt i avseendet avsaknad av frihetliga alternativ och övertro på kollektivt förmynderi.

  Christian Engströms tolkning av ”the political compass” på hans blogg är enligt mig väldigt träffsäker. PPs grundideologi är realtivt ensamma långt ner på skalan åt det frihetliga hållet, men väldigt breda i fördelningspolitiska frågor. Sen får man väl vara realistisk och inse att nya politiska partier kommer diverse olika intressen försöka att bända till sin egna önskemål.

  • antimon555 says :

   Naturligtvis. PP är fortfarande det bästa alternativet. Men det bästa alternativet har blivit sämre.

   Det enda ”fel” som Christian Engström har gjort enligt mig är att använda ordet ”hen”, som i alla fall jag tycker att det är väldigt mycket feminazi-varning på.

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: