EU blir allt mer ”grönt”, dess undersåtar ser rött. Eller?

I sin konstanta strävan efter att förbjuda för privatpersoner, sådant som företag kan tjäna pengar på, har EU bestämt att råttgift inte ska få köpas av privatpersoner längre. http://www.jaktojagare.se/notiser/eu-stoppar-rattgift

Just råttgift har åtminstone en sida gissat att det kanske finns ett egenintresse i att förbjuda, på http://www.vsovvo.se/Nyheter.htm står det i skrivande stund så här: ”EU förbjuder råttgift (Är man rädd för att drabbas?)”.

Den officiellt angivna anledningen är för att skydda fåglar och andra rovdjur som äter råttor, men till att börja med brukar råttor som äter råttgift inte lägga sig och dö på sådana platser att fåglar kommer åt dem, och råttgift har använts på bondgårdar där man haft katter i oräkneliga år. För det andra, om nu råttorna skulle göra det, vad skulle det vara för skillnad om giftet är utlagt av en yrkesman med licens eller husägaren eller bonden själv?

Det här är bara ett i en lång rad av beslut som EU tar, som ska se bra ut för miljön, men får folk att tappa respekten och uppskattningen av EU, om det finns någon kvar att tappa. De sitter i Bryssel, läser rapporter som designats av lobbyister, utan att ha det minsta erfarenhet av det de bestämmer om.

Fråga vilken bonde som helst vad de tycker om beslutet, och jag lovar att du kommer att få höra många svordomar!

 

 EU-förbud mot saker som verkar miljöfarliga har ingenting med miljön att göra alls. Det är endast fråga om att lobbyister och miljöextremister (MP, Greenpeace, med flera) har överdrivit farorna och sett ett tacksamt område att slå ner på, eftersom det inte är någonting som majoriteten av folket använder.

Om de verkligen ville göra en insats för miljön, skulle de till exempel kunna dubblera skatten på fossila bränslen, och satsa vartenda öre av ökningen på forskning, utveckling och drift av co2-negativ teknik. Det kommer de aldrig att göra, eftersom det skulle bli folkstormar, och framförallt missgynna alla företag – det vill säga ekonomin.

 

Istället hackar man på saker som bara är väldigt viktigt för en minoritet, som till exempel råttgift.

 

På samma linje kan vi förvänta oss att följande kommer att licensbeläggas.

Lösningsmedel, färg och lim – att förbjuda det ger extra fart på ekonomin eftersom det motverkar reparation och renovering, som ironiskt nog är mycket bättre för miljön än att köpa nytt.

Insektsmedel – att behöva beställa bekämpning när insekterna stör eller förstör är bra för bekämpningsfirmorna.

Ogräsmedel – samma resonemang. (Ättika blir svårt eftersom det finns som livsmedel, men tro inte att de inte kommer att försöka)

Effektiva rengöringsmedel – Jättefarliga för miljön, NOT, men städfirmor som får använda dem, dessutom med RUT-avdrag, är de inte bra för när privatpersonerna själva får använda dem.

 

Och mycket annat. Men följande kommer de aldrig att ge sig på.

Koldioxiden, på riktigt – oljeindustrin är en kassako och stor nog att ha väldigt stort inflytande genom lobbyister.

Flygtrafiken – stor klimatbov inte bara på grund av co2, utan också andra ämnen i avgaserna. Men mycket lönsam, inga hårdare krav på den.

Palmolja – är inte olönsamt för någon.

etc.

 

För att EU ska förbjuda eller reglera något, krävs detta.

  1. Det ska se ut att vara farligt på något sätt, t.ex. för miljön, säkerheten eller hälsan.
  2. Det får vara använt av många, bara det inte är till den grad att det blir oroligheter.
  3. Viktigast av allt: Någon måste tjäna pengar på förbudet/regleringen.

 

EU tar bort sak för sak från folket, tills vi bara står med ett bankkonto och en internetanslutning för att beställa tjänster med, och inte får göra någonting själva. Och folket låter det hända.

Annonser

Taggar:, , , , ,

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: