Massmedia och Fi 1, Piratpartiet 0.

Efter det nedslående valresultatet för Piratpartiet i EU-parlamentet har vi fem svåra år att vänta i integritetsfrågor. De tyska piraterna fick ett mandat, så det finns trots allt hopp, men vore det inte för de svenska massmedierna hade det suttit minst tre pirater i parlamentet nu. Tysklands Julia Reda, som är den enda piraten i parlamentet nu, och Sveriges Christian Engström och Amelia Andersdotter.

Någonting som Per ”wertigon” Ekström är förvånad över är att F! kom in.

Jag är inte alls förvånad. Massmedia ville få in dem. Det har hörts väldigt lite fram till för någon enstaka vecka sedan, sedan har det pratats Fi i varje radio, teve och tidning. Uträknat med precision för att få just så många procent som massmedia vill.

Det är samma sak här. Anna Troberg skriver

Jag är precis som många andra ledsen över att vi bara fick 2,2 %. Jag tycker inte att valresultatet avspeglar det fantastiska jobb Christian och Amelia gjort i Bryssel. Jag tycker inte att det avspeglar allt arbete som ni alla lagt ner på valkampanjen. Jag tycker inte att det avspeglar det fantastiska jobb som vi här hemma gjort med att utveckla ett heltäckande partiprogram…

Nej, det gör det inte. Men det avspeglar var massmedia vill ha Piratpartiet. Under mandatgränsen.

Annonser

7 responses to “Massmedia och Fi 1, Piratpartiet 0.”

 1. urbansundstrom says :

  Reblogga detta på Urbansundstrom’s Weblog och kommenterade:
  #piratpartiet

 2. qwe says :

  Du menar 2 – 1 till piratpartiet, media gav PP 2 mandat förra gången.

  • Antimon555 says :

   Du har en poäng, men frågan är om det var medvetet. Beräkningsmodeller utvecklas, man var kanske tvungen att rapportera lite för mycket om FRA-lagen för att det inte skulle verka misstänkt och så vidare.

 3. Kloker says :

  Jag kan redan höra statsmediakören skräna: ”Men det är ju preciiiiiiiiiis därför vi behöver friiiiiiiiiia och ooooooooooberoende medier som viiiiiiiiii.”

  Det största problemet med statsmedia är att det inte går att kritisera dem utan att det straffar sig. Det parti som ens vågar ifrågasätta dem straffas utan pardon. När Cecilia Stegö Chilò tillträdde som kulturminister och, helt i linje med sin övertygelse, inte hade betalat TV-avgift såg det ut så här: https://www.youtube.com/watch?v=MbU24JfH9Kg

  Respektlöst av SVT-reportern. Ställ gärna frågor, men respektera när någon avböjer att svara. En fråga som ”Varför vill du inte bara stanna och svara på frågan” säger mer om reportern och dennes övertygelse än om Cecilia. Där går man vilse i sitt uppdrag och misstar journalistrollen för en aktivistroll. Det är tyvärr inte ovanligt idag, men likafullt förkastligt.

 4. Dennis Nilsson says :

  MSM-media har för mycket makt. Men man skall dock inte behöva krypa för dem för att på nåder få komma med.

  Jag var och är fortfarande förvånad att Christian Engström, Amelia Andersdotter och Anna Troberg bara satsade på att vara med i MSM-medier.

  Christian tackade nej till att vara med i gräsrotsmedia för han hade inte tid, och Amelia och Anna brydde sig inte ens om att svara.

  Det var väldigt olustigt. Vi som arbetar med gräsrotsmedia kan inte tvinga någon att vara med. Även när vi sympatiserar med dem.

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: