Varför finns övervakningen?

Tack vare Edward Snowdens avslöjanden har vi nu fått svart på vitt att övervakningen av oss alla finns. Frågan som kommer då är: Varför finns den?

Vi har redan konstaterat att det inte är för att ta fast terrorister.

För att ha ett informationsövertag över länder som kan bli fiender? Ja, kanske, men varför övervaka privatpersoner då? Det är någonting som inte stämmer.

För att stjäla företagshemligheter och ge amerikanska företag ett övertag? Kanske det, men det är samma sak, varför övervaka privatpersoner?

Vi vet att övervakningen gör det enkelt om någon vill skapa ett totalitärt samhälle.

Kan det vara så illa att någon redan har bestämt sig för att göra det, och infört övervakningen för att kunna lyckas, och nu bara väntar på grönt ljus innan de trycker på knappen?

Totalimatic (antimon555, helt fri att använda)

Jag hoppas att det inte är så, men hur många andra förklaringar finns det?

Annonser

Taggar:, , ,

2 responses to “Varför finns övervakningen?”

  1. Leif Erlingsson says :

    Övervakningen finns för att fördumningen aka. förhindrandet av förmåga till högre tänkande ej helt har lyckats. Den stora hemligheten är ju att en enda oerhört medveten individ kan ändra ALLT. Alltså tvärtom mot hjärntvätten att ”en enda liten människa inget kan göra”. Så de vill veta hur långt ur hjärntvätten var och en av oss eventuellt har kommit.

  2. Ivan Björn says :

    Övervakning finns också därför att makteliten är rädd för att en MEDVETEN individ ska påverka den breda folkmassan som i sin tur kommer att förstå att skapande ligger i individens händer och inte hos politiker, institutioner och eller kyrkor. När en människa förstår sin KRAFT och skapande potential så kommer inte makten att kunna existera och lura oss och dra oss vid näsan som de gör nu. Övervakningen medför att de kan göra sig på ett smart sätt av med sådana individer. I USA har de t.ex. FEMA läger som väntar på att fyllas med fångar – i rätt ögonblick.

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: