Ska man inte våga söka vård längre?

Ibland undrar jag hur det är ställt i skallen på en del människor. Nu ska alltså patientjournaler vara tillgängliga på internet.

Journaler på nätet skapar konflikt

En hel utredning har man tillsatt minsann, men inte ett ord om den personliga integriteten. I alla fall inte hos SR.

Hur ska de kunna försäkra sig om att information om patienter inte läcker ut, utnyttjas på fel sätt eller till och med manipuleras? Svaret är väldigt lätt: Det kan de inte.

Vill du att uppgifterna en dag läcker ut, tack vare någon måndagshacker som inte kunnat sova, och roat sig med att hacka patientjournaler? Det vill inte jag, så det är helt möjligt att jag kommer att vägra svara på frågor som läkare och annan vårdpersonal ställer, och undvika att söka vård överhuvudtaget längre än jag skulle väntat annars.

Har du någonsin rest till USA och fått fylla i de där blanketterna med frågor som ”lider du av någon psykisk sjukdom”? Har du svarat ”nej” på det, fastän du kanske medicinerat mot depression eller något annat vanligt? Fly från USA så fort som möjligt, och återvänd aldrig – annars riskerar du ett långt fängelsestraff!

NSA har datan om den krypterats dåligt och skickats ut på internet. Det är helt och hållet upp till dem om de vill upprätthålla lagen eller inte.

Nu är fara å färde på många sätt. Låt de ansvariga politikerna höra vad du tycker om saken.

”Men titta, det går med data, det är jättebra!!!” Det verkar vara ungefär den tankeförmåga som en del människor är förmögna till.

Annonser

Taggar:, , ,

Kommentera gärna här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: